Adopteer een Lammetje

Schaapskooi Schijndel

SCHIJNDEL – De eerste lammetjes zijn weer geboren op de Schaapskooi aan de Martemanshurk in Schijndel.  Dit jaar is het project ‘Adopteer een lammetje’ galanceerd. Hierbij kan voor de periode tot eind mei een lammetje naar keuze worden geadopteerd en mag je het lammetje een eigen naam geven. Met de opbrengsten van deze actie worden de lammetjes verzorgt en een bijdrage geleverd aan het behoud van zeldzame rassen.

Op vertoon van het geboortekaartje kan het geadopteerde lammetje ook worden bezocht. De bezoektijden van de lammetjes zijn maart en april op dinsdagen van 10.00-12.00 uur en op woensdagen van 13.00-15.00 uur. In mei gaan de schapen weer grazen en zijn de bezoektijden op woensdagen en zaterdagen van 13.30-15.30 uur.
Op 30 mei worden de lammetjes gespeend en verhuizen ze naar een andere wei. Dat is tevens het einde van de lammerperiode waarna de kudde weer dagelijks gaat grazen in het Wijboschbroek of in de Smaldonk.
De kosten voor adoptie zijn € 20,00. Meer info op www.schaapskooischijndel.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: