Walking Football ook in Meierijstad

In samenwerking en begeleiding van PSV Old Stars en het Nationale Ouderenzorg start in het voorjaar van 2018 in de regio Meierijstad het Walking Football. Het wandelend voetballen met als voornaamste doel bewegen is niet alleen voor mannen van boven de 60 jaar bestemd. Ook vrouwen vanaf die leeftijd kunnen hieraan meedoen. Het seizoen loopt vanaf april t/m eind oktober. De opzet is om begin april met minimaal 15 deelnemers te starten op het terrein van Avanti’31 in Schijndel. Je hoeft geen lid van Avanti’31 te zijn of te worden. De begeleiding is in handen van een fysiotherapeut[e] geassisteerd door 2 stagiaires sport en beweging en 2 deelnemers die tevens binnen de werkgroep actief zijn. De kosten bedragen € 50,00 voor 25 sessies. Hoe ziet zo’n trainingssessie eruit? Vanaf 09.30 uur koffiedrinken (eigen kosten) en bijpraten, daarna omkleden, warm wandelen en op het veld samen diverse bewegings- en stabiliteitsoefeningen zowel zonder als met bal. Tot slot 2 potjes walking football, waarbij niet hard gelopen mag worden, men elkaar niet mag aanraken en waarbij de bal niet hoger dan heuphoogte mag worden gespeeld. Er is geen keeper, wel een klein doel en het kunstgrasveld heeft de grootte van een kwart voetbalveld. Let wel: niets hoeft en niets moet!! Wie interesse heeft of nog verdere vragen stuurt een email naar footballwalking@gmail.com of kijk op de website: www.walkingfootball.simpsite.nl

You may also like...

%d bloggers liken dit: