Veelbesproken plan uitvaartcentrum Schijndel ter inzage

MEIERIJSTAD –  De gemeente Meierijstad heeft het plan voor een uitvaartcentrum op landgoed De Denneboom ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen daartegen in beroep gaan bij de Raad van State.  De gemeenteraad heeft op 9 november ingestemd met het plan. Op Facebook roeren tegenstanders zich al enige tijd.

De huidige eigenaren van Landgoed De Denneboom, familie Van Rijckevorsel, zocht al langer naar een geschikte bestemming voor het landgoed. Belangrijkste voorwaarde was dat het cultuurhistorische karakter van het landgoed bewaard blijft.  Volgens de familie ademt het landgoed  een serene sfeer waar bezoekers rust en troost vinden. Daardoor leent deze plek zich volgens de familie uitstekend voor een crematorium.

Bijnen Uitvaartverzorging  en de familie hebben een stichting opgericht die voor goed natuurbeheer moet zorgen.

De omwonenden van het Landgoed de Denneboom waren altijd fel tegen de plannen om een crematorium, een natuurbegraafplaats, een  strooiveld en een parkeerplaats voor ongeveer 150 auto’s te realiseren. Zij voerden in 2016 een Facebookactie  tegen de plannen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: