Oude Bernhoven wordt ‘Kloosterkwartier’

VEGHEL – Op het terrein van het voormalige ziekenhuis aan de Burgemeester Kuyperlaan in Veghel realiseert Zenzo Maatschappelijk Vastgoed het nieuwbouwproject Kloosterkwartier. Deze nieuwe woonwijk in hartje Veghel wordt in diverse fasen ontwikkeld en moet uitgroeien tot een aansprekende woonwijk met ruime percelen, veel groen met een ligging direct in het centrum. Er komen 50 koopwoningen: 11 rij- en hoekwoningen, 28 twee-onder-een-kapwoningen en 11 vrijstaande woningen. Daarnaast worden er zorgappartementen gerealiseerd. Kloosterkwartier is direct gelegen achter de Sint Lambertuskerk en het klooster en grenst aan de kloostertuin van de zusters Franciscanessen..

Sinds ruim een maand staan er hekken rondom het oude Bernhoven en is gestart met de ontmanteling ervan. “Momenteel met het strippen van de binnenzijde en de verwijdering van asbest. Daarna gaat het gebouw voor 90% tegen de vlakte. Alleen het twintig jaar oude kantoorgebouw blijft behouden. Hierin komen de zorgwoningen”, zegt Michiel Wijnen van Zenzo. Het moment dat de eerste spade in de grond gaat is volgens hem afhankelijk van de goedkeuring van de plannen. “Wij moeten wachten tot de gemeente onze plannen goedkeurt. Maar over een half jaar hopen we met de verkoop van de eerste woningen te kunnen starten”, aldus Wijnen.

Informatieavond

Belangstellenden kunnen tijdens een inloopavond op woensdag 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur informatie over ‘Kloosterkwartier’ krijgen in het oude Raadhuis, Markt 1 in Veghel.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: