Lezingen ‘Graven naar 1000 jaar geschiedenis’ uitverkocht

VEGHEL – Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor de lezing ‘Graven naar 1000 jaar geschiedenis op de Markt in Veghel’. Deze bijeenkomsten worden maandag 29 en dinsdag 30 januari gehouden in het Oude Raadhuis. Rolf Vonk, is daar blij mee. “Dit toont alleen maar aan dat de mensen in Veghel veel belangstelling hebben voor wat hier allemaal op de markt is gebeurd”, aldus het bestuurslid van Heemkundekring Vehchele in een televisie-interview voor Omroep Meierij. Tijdens de twee lezingen informeren archeoloog Kasper van den Berghe en Rolf Vonk zelf welke archeologische vondsten de diverse opgravingen gedurende vele eeuwen de gemeenschap opleverden. Variërend van fragmenten van muren van Huize Frisselstein en oud aardewerk tot aan restanten van de oude school die vroeger op de huidige driehoek van het marktterrein moet hebben gestaan. De aangetroffen voorwerpen liggen volgens Vonk nu grotendeels in het Provinciaal Depôt in ’s-Hertogenbosch waar ze worden gereinigd en waar nodig hersteld. “Ik hoop dat de vondsten op termijn naar Veghel terug kunnen komen om ze tentoon te stellen.

You may also like...

%d bloggers liken dit: