Lezing Özcan Akyol in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE – Schrijver en publicist Özcan Akyol uit Deventer geeft 9 februari  om 20.00 uur een lezing in de Knoptoren in Sint-Oedenrode.

Akyol volgde een mavo-opleiding en studeerde later journalistiek en Nederlands. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de VARAgids, Nieuwe Revu en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

“Straatschoffie”
‘Voormalig straatschoffie’ Özcan Akyol is beter bekend als ‘Eus’ – bijnaam en tevens titel van zijn debuutroman uit 2012. Het grotendeels autobiografische boek gaat over Eus’ jonge jaren die in het teken van criminaliteit stonden. Daarin viel al te lezen dat zijn vader een schofterige zuiplap is. Over hem, Turis, gaat Akyols gelijknamige tweede roman. Dit boek verscheen begin 2016. Beelden uit het volwassen leven geven deze tweede roman een diepere laag.

‘De Neven van Eus’
Vanaf 28 mei 2017 was op NPO2 zijn documentairereeks ‘De Neven van Eus’ te zien. In deze vijfdelige serie is Eus met hulp van zijn familie, op zoek gegaan naar het échte Turkije, dat misschien toch een tikkeltje anders in elkaar steekt dan ons wekelijks in westerse media wordt wijs gemaakt.

De lezing wordt georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt en boekhandel ’t Paperas.

You may also like...

%d bloggers liken dit: