Kees van Rooij: ‘Meierijstad moet leiderschap tonen’

“Meierijstad moet als derde grote speler in Noordoost-Brabant leiderschap tonen”.  Dat zei burgemeester Kees van Rooij dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Meierijstad.

Van Rooij merkte op dat Meierijstad na Den Bosch en Oss de derde grote gemeente is in Noordoost-Brabant. “Ik besef dat die positie ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Verantwoordelijkheden naar onze buurgemeenten in de Meierij, Noordoost-Brabant en verder, waar wij mee samenwerken op diverse terreinen zoals politie, brandweer, handhaving. Men verwacht van ons dat wij – gezien de omvang van de gemeente – leiderschap laten zien en waar nodig richting durven aangeven”, aldus Van Rooij.

Agrifood Capital
Meierijstad moet volgens de burgemeester ook verantwoordelijkheid nemen in de samenwerking in Agrifood Capital en As50. “In de Nationale Taskforce circulaire economie in Food en zelfs in de Europese aanpak speelt Meierijstad, gezien zijn foodindustrie, een rol van betekenis”, aldus Van Rooij.

‘Gewoon voedsel en gezondheid’
“In onze provincie vieren we in 2018 het ‘We Are Food Jaar’; een prachtige kans om Meierijstad met bedrijfsleven en kennisinstellingen nog meer in de etalage te zetten. En misschien is het een uitdaging om daarbij food en health of in gewoon Nederlands voedsel en gezondheid, voor ons college ook een belangrijk thema, juist in Meierijstad nog meer met elkaar te gaan verbinden”, zei de burgemeester”.

 

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: