Joes van de Crommenacker, voorleeswinnares Meierijstad

MEIERIJSTAD – Joes van de Crommenacker uit Erp is voorleeskampioen van Meierijstad geworden. Donderdagavond won de scholiere van de Mariaschool in Erp de finale met haar verhaal uit het boek Dummie de Mummie. De kwaliteiten van de vier finalisten lagen volgens juryvoorzitter Menno Roozendaal dicht bij elkaar, Zowel Sophie van de Laar, Mara van de Brugge, Tori Brouwer en de uiteindelijke winnares Joes, wisten volgens het juryrapport de luisteraars in de bibliotheek in Veghel goed aan zich te binnen door tijdens het lezen contact met hen te houden. Maar Joes was uiteindelijk de beste en plaatst zich daarmee voor de halve finale in Goirle. Naast de Veghelse wethouder maakten ook Saskia Grevelink en Wim Schellen deel uit van de jury. Mariska Smits van bibliotheek Meierijstad loodste de vier lezeressen op een leuke manier door de finale-avond. Later volgt een verslag van de finale via de diverse media van Omroep Meierij.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: