Jeroen Vissers vertelt over Erpse Krant in 55 Plusshow

ERP – Contact onderhouden met je lezersgroep is belangrijk. Daarom gaat Jeroen Vissers, de hoofdredacteur van de Erpse Krant op maandag 5 februari naar het Onderonsje in Boerdonk om met de plaatselijke lezers van zijn krant eens van gedachte te wisselen. “Ik ben benieuwd naar hun opmerkingen en wie weet hebben zij nog tips voor mij”, aldus Jeroen. Maar zondag 28 januari vertelt hij al over zijn Erpse Krant in de uitzending van het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij, Tussen 20.00 en 22.00 uur staat Jeroen op het draaiboek van dit seniorenprogramma.

Anno 2018 is de 49 jarige papieren versie van de Erpse Krant nog steeds welkom in de brievenbussen in Erp, Keldonk en Boerdonk. De eerste uitgave dateert van 31 juli 1969. Als tegenhanger van de inspanningen van de winkeliers in Uden. Die wilden ook de Erpenaren voor hun boodschappen naar het Udense centrum trekken door hen wekelijks met een speciale bus op te halen. Dat schoot bij de talrijke middenstanders in Erp in het verkeerde keelgat. Zij ondernamen actie door de Erpse Krant in het leven te roepen, waarin de aanbiedingen van de plaatselijke winkelierswerden opgenomen. Jeroen hierover: “Dat was een goede zet, want die bus naar Uden heeft niet lang gereden”. Dertien jaar geleden kwam Vissers zelf aan het roer van de plaatselijke krant. Hij schreef destijds artikelen voor het Brabants Dagblad en zag dat de Erpse tegenhanger wel wat nieuw elan kon gebruiken. Zijn voorstel om regelmatig interviews te gaan schrijven mondde uit in de overname van de totale redactie. Verenigingen maken flink gebruik van de mogelijkheid om hun nieuws in de krant te plaatsen. Naast de interviews die Jeroen zelf schrijft maakt hij ook nog gebruik van de schrijfkunsten van zo’n acht columnisten die bij toerbeurt hun mening op het papier laten drukken.

Geoliede machine

En dat plaatselijke nieuws is wekelijks op donderdagmiddag- of avond al op de deurmat van bijna 3000 huishoudens terug te vinden. Volgens Jeroen is die bezorging een geoliede machine. “Als de drukker dan om 12.30 uur de Erpse Krant bij gemeenschapshuis Ter Aa heeft afgeleverd, gaan 50 KBO-leden op pad om het plaatselijke nieuws te verspreiden”. Kortom, de inwoners van Erp, Boerdonk en Keldonk blijven van het plaatselijke nieuws via de Erpse Krant op de hoogte.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: