Jan en Annie van Boxtel uit Veghel 70 jaar getrouwd

VEGHEL – 70 Jaar zijn ze getrouwd. Jan en Annie van Boxtel-Wellens uit Veghel. De twee huwelijksdata staan nog vers in beider geheugen gegrift. 29 januari 1948 voor de wet en 3 februari 1948 voor kerk. Niet tijdens de Hoogmis, maar ’s-morgens vroeg om kwart voor acht al. En ook al was Annie met haar 17 jaar toen nog jong, ze heeft er geen minuut spijt van gehad. De trouwdag zelf brengt bij bruidegom Jan zelfs nog enkele markante herinneringen naar boven. “Het regende en op die dag is Deken Franssen gestorven”, zegt hij.

Het platina bruidspaar kijkt met veel plezier terug op de achter hen liggende huwelijksperiode. Ze brachten samen 5 kinderen groot, 3 dochters en 2 zonen. In de loop der tijd maakte het gezin Van Boxtel een flinke groei door. Na de 5 kinderen kwamen er ook nog 11 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Jan en Annie prijzen zich gelukkig dat ze de hele familie regelmatig voorbij zien komen.

Felicitaties                                                                                                                                                                                      Terwijl de op Dorshout geboren en getogen Annie voor haar gezin zorgde, verdiende Jan gedurende 16 jaar de kost bij Draadindustrie Klomp Bueters. Na wat omzwervingen bij andere bedrijven bracht hij de laatste 30 jaar van zijn werkzame leven bij DMV door. Aan die tijd bewaart hij nu nog hele goede herinneringen. En wat herinneringen betreft: als ter sprake komt dat burgemeester Van Rooij op hun wettelijke trouwdag op visite komt, somt Jan moeiteloos alle namen van de 9 burgemeesters op die vanaf 1932 in Veghel als eerste burger aan het hoofd van de gemeente stonden. Aan de andere kant maakt Annie zich een beetje druk over het bezoek van de burgemeester dat hen maandag de 29e te wachten staat. Daar tegenover staat weer dat ze met trots de felicitatiebrief toont en voorleest die ze van Commissaris van de Koning Wim van de Donk hebben ontvangen. “Ook ene Veghelse. Ik vind het prachtig”, zegt Annie. Waar Jan dan weer trots aan toevoegt dat hij zelfs nog met de opa van de Commissaris bij Klomp Bueters heeft gewerkt.

Feest                                                                                                                                                                                       Natuurlijk viert het platina paar een feestje vanwege hun 70 jarig huwelijksfeest. Maar wel in kleine kring, met de eigen kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Lekker dichtbij huis, in De Brug van Hertoghof, waar zij al weer enkele jaren wonen. Liever had Annie nog gewoon in de De Jonghstraat in het centrum van Veghel gewoond. “Maar helaas”, zegt zij: “Die woningen zijn inmiddels afgebroken”. Het paar hoopt nog lang van elkaar te kunnen genieten. Met de gezondheid zit het hen de laatste tijd niet erg mee, maar met wat hulp van de Thuiszorg en de kinderen gaat het op dit moment allemaal redelijk met hen. Dat vertelt het bruidspaar ook zondag 28 januari ’s-avonds tussen 20.00 en 22.00 uur in de 55 Plusshow op Omroep Meierij.

You may also like...

%d bloggers liken dit: