Geslaagd Nationaal Theaterweekend

 

VEGHEL – Bij Theater De Blauwe Kei in Veghel kijkt men terug op een geslaagd Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds in samenwerking met theaters lieten zien hoe mooi, ontroerend, hilarisch of verrassend theater kan zijn. Het Theaterweekend viel dit jaar samen met de Nacht van de Noordkade. Terwijl de derde editie van het culturele festijn wederom druk werd bezocht, mocht ook de organisatie van het Theaterweekend zich verheugen in een flinke publieke belangstelling.

Rondleidingen                                                                                                                                                                               In een uitverkochte gloednieuwe theaterzaal stond vrijdagavond ‘The best of Britain’ op het programma. Een muziekformatie bestaande uit vijf topmusici, waaronder Syb van der Ploeg (De Kast) en Edward Reekers (Kayak) bracht nummers van onder meer Sting, Coldplay, Adèle, The Beatles, Pink Floyd, Queen, Elton John en David Bowie ten gehore. Op zaterdag verzorgde Hans Kraaijeveld, interim directeur van De Blauwe Kei, een viertal rondleidingen door het nieuwe theater. Bezoekers mochten voor één keer ook een kijkje nemen in de ruimtes onder het podium die normaal gesproken alleen voor de artiesten toegankelijk zijn. Op zondag werd het theaterweekend afgesloten met De reuzenperzik, een jeugdvoorstelling van Matzer Theaterproducties. Voorafgaand aan de voorstelling konden kinderen in de foyer kleuren, zich laten schminken en op de foto in een fotohokje.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: