Eerste uitvoering in nieuwe Blauwe Kei is een feit

Met een optreden van de Udense cabaretier Mark van de Veerdonk ging vrijdagavond het theaterseizoen in de grote zaal van de nieuwe Blauwe Kei in Veghel van start. Het theater aan de Noordkade werd dankzij bouwbedrijf Van de Ven binnen één jaar gerealiseerd. De kosten bleven beperkt tot 8,5 miljoen euro. “We zijn trots dat het gebouw zo snel en volgens de gemaakte afspraken tot stand is gekomen”, aldus wethouder Jan Gooijaarts van de gemeente Meierijstad. Ook bouwer Stefan van de Ven toonde zich opgelucht dat de Blauwe Kei op tijd klaar was voor de grote uitvoeringen. “Ik heb er toch wel wat slapeloze nachten aan overgehouden”, aldus de bedenker van ‘De Noordkade’. De nieuwe Blauwe Kei biedt plaats aan 700 bezoekers. De eerste reacties volgen zaterdag hier op deze website.

You may also like...

%d bloggers liken dit: