D66 bekritiseert college over openbaar onderwijs

MEIERIJSTAD – Het college van burgemeester en wethouders lijkt zich niet bewust dat de gemeente eindverantwoordelijk is voor het openbaar onderwijs.

Dat schrijft de D66-fractie in de gemeenteraad van Meierijstad. De fractie heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van de nieuwe staten van SAAM, de stichting waar  het openbaar basisonderwijs in Meierijstad onder valt. Met uitzondering van Schijndel, want daar valt het openbaar basisonderwijs onder SKOPOS.

“Met de nieuwe stichting SAAM komt het openbaar onderwijs in Meierijstad letterlijk op afstand te staan van de gemeente. Dat is op zich niet erg maar het moet wel duidelijk zijn dat de gemeente uiteindelijk eindverantwoordelijk blijft voor het openbaar onderwijs in Meierijstad. Onze indruk is dat dit college zich daar niet zo van bewust is”, aldus D66.

Volgens D66 maakt dit college maakt zich erg druk over goed onderwijs in de kleine kernen, maar dat is volgens de partij iets anders dan scholen in kleine kernen. “Het zou het college sieren als ze dat ook deden over goed openbaar onderwijs in Meierijstad”, aldus D66.

You may also like...

%d bloggers liken dit: