Burgemeester bezoekt Wijbosch

WIJBOSCH – Burgemeester Van Rooij bracht op donderdag 25 januari 2018 een kennismakingsbezoek aan Dorpsraad Wijbosch. Enkele bestuursleden ontvingen de burgemeester, wethouder, beleidsondersteuner en buurtadviseur. Zij verwelkomden hen in het Dorpscentrum De Schakel. Er was een flinke appeltaart gebakken die bij de koffie goed in de smaak viel.

Het bestuur van Dorpsraad Wijbosch vertelde de burgemeester en zijn aanhang over de geweldige inzet van de vele vrijwilligers in de vele afgelopen jaren en hun betrokkenheid bij de diverse verschillende activiteiten. Zonder hen zou Wijbosch nu niet zo bruisen van activiteiten. De voorzitter vertelde over het beleidsplan van de Dorpsraad met de speerpunten voor de toekomst, zoals woningbouw en het vereiste voor iedere vrijwilliger om in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Na het introductie-uurtje bekeek het gezelschap het multifunctionele centrum en zag het ‘Internet Café’ in actie. Daarna volgde een rondje door het park om zo weer langs het kinderdagverblijf uit te komen bij de basisschool.

Door enkele leerlingen werd een petitie aangeboden omtrent het gevoel van onveiligheid van het dorpsplein. Hierbij hadden zij de vraag om een onafhankelijk onderzoek te starten en daarmee eventuele knelpunten op te lossen.

Als laatste werd de burgemeester en wethouder een ritje aangeboden met de ‘Wèp-bus’, waarbij zij het project Beukenhof bezochten en een kijkje namen bij de Schaapskooi, Hardveld en de velden van Celeritas en WEC.

De burgemeester vond dat hij een prima eerste indruk had gekregen van het kerkdorp en hoopte vaker en meer te horen over Wijbosch.

You may also like...

%d bloggers liken dit: