Beursvloer Schijndel krijgt vervolg voor heel Meierijstad

MEIERIJSTAD – Een initiatief dat in Schijndel een groot succes was krijgt een Meierijstad-breed vervolg. De Beursvloer. Dat is een ontmoetingsbijeenkomst van bedrijven en maatschappelijke organisaties in de gemeente. In Schijndel leverden ruim 90 matches een maatschappelijke waarde van ruim 130.000 euro op.

Meierijstad krijgt op 17 april haar eigen Beursvloer Meierijstad geopend door Burgemeester Kees van Rooij. Dit verbindende matchevenement voor bedrijven en maatschappelijke organisaties vindt plaats in het gebouw van ROC Leijgraaf in Veghel.

Het commerciële van het bedrijfsleven wordt tijdens de Beursvloer verbonden met het sociale van de organisaties die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor de inwoners van Meierijstad. Dat zijn organisaties, stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor zorg, welzijn, cultuur, natuur, sport en educatie.

Bedrijven willen tegenwoordig graag een bijdrage leveren aan de lokale samenleving en de organisaties hebben hulpvragen die ze door gebrek aan geld, kennis of menskracht niet voor elkaar krijgen. Daarom sluiten de bedrijven en organisaties op de Beursvloer matches tussen vraag en aanbod.

Kleine moeite, grote impact
Twee voorbeeld van een match tijdens Beursvloer Schijndel: de webdesigners van Creative Creations hebben voor Stichting Broodnodig kosteloos een website gebouwd. Broodnodig biedt praktijkopleidingen aan mensen met een beperking. Broodnodig heeft als tegenprestatie een diner voor zes personen verzorgd. Als tweede voorbeeld heeft een communicatieadviseur van de Rabobank de Michaelparochie geholpen bij het opstellen van een communicatieplan.

 

You may also like...

%d bloggers liken dit: