Audities Kleintje BMT voor nieuwe sprookjesmusical Boe!F

SCHIJNDEL – Na het overweldigende succes van De Tovenaar van Oz, de musical waarmee Kleintje BMT in de eerste week van januari vijfmaal voor een volle zaal speelde, kondigt de jeugdgroep van Het Brabants Muziek-Theater nu haar nieuwe productie voor 2019 aan: Boe!F, een zelfgeschreven sprookjesmusical voor jong en oud. Er kan vanaf nu worden ingeschreven voor de audities die op 16 en 17 maart plaatsvinden.

Bekend sprookje in een nieuw jasje
Boe!F is een sprookje zoals alle anderen: met een verteller, een fee, een koets, een prins, een kikker, giftige appels, zingende bomen, sprekende spiegels, een vliegend tapijt en natuurlijk… een schurk. Een slechterik. Een Boef. “Mijn inspiratie voor Boe!F komt voort uit de sprookjes van Disney,” vertelt Caresse Donks, regisseur/choreograaf van Kleintje BMT en schrijfster van het stuk, “doordat de elementen uit die sprookjes altijd raak zijn: dynamische personages, drama, een verlangen of doel en het tegenwerken daarvan, goede muziek en natuurlijk een goede dosis humor. Die elementen en sommige verhalen van al die prachtige sprookjes bundelen we nu in één nieuw sprookje: een stuk met veel herkenbare momenten, maar dan nét even anders.”

Inschrijving audities geopend
Boe!F gaat in het voorjaar van 2019 de Brabantse theaters in, maar toch wordt er binnenkort al geauditeerd. “Die extra paar maanden tot de zomervakantie geven ons de kans om los van het script met de kinderen te gaan spelen en zingen,” vertelt Caresse, “waardoor we nog beter kunnen bekijken wie geschikt is voor welke rol, voordat we na de zomer met een sterke rolverdeling van start gaan met de scriptrepetities.” Kinderen die in het schooljaar 2018–2019 tussen de 8 en 15 jaar oud zijn kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de audities. Deze worden op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart gehouden in S.C.C. De Vink in Schijndel, waar later ook de wekelijkse vrijdagmiddagrepetities zullen plaatsvinden. Meer informatie over Boe!F en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van Het Brabants Muziek-Theater: www.brabantsmuziektheater.nl.

Het productieteam van Kleintje BMT: Susan Mathijsen (begeleiding), Alexandra Peperkamp (producent), Caresse Donks (regisseur/choreograaf), Deborah Hustinx (begeleiding) en Esmé Theeuwes (muzikaal leider) Foto: Jos Kaldenhoven

You may also like...

%d bloggers liken dit: