59e Liekusfist

SCHORSBOS – Het 59e Liekusfist werd afgelopen weekend wederom gehouden in het City Theater te Schijndel (Meierijstad).

Tijdens het Liekusfist wordt traditiegetrouw gestreden om het Loet Woutersvaandel, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins. Dit vaandel komt in handen van de deelnemers die als eerste eindigen met een zelf verzonnen lied, zowel qua melodie als qua tekst.

Sinds enkele jaren is er ook een zgn. Open Categorie, waarbij gebruikgemaakt mag worden van een bestaande melodie. Hier moet dan wel een nieuwe tekst op gemaakt worden. De deelnemers aan deze categorie strijden om de Ik-Willem-trofee, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins die na vele decennia met buitendurpse prinsen de regering tijdens de carnavalsdagen weer in eigen handen overnam.

Carnavalsclub ’t Overschotje won de strijd om het Loet Woutersvaandel met het nummer ‘Rick de klok’. De Plekkers gingen er vandoor met Ik-Willem-Trofee. Gefeliciteerd!

You may also like...

%d bloggers liken dit: